Banner1
ATATÜRK
2013-2018 Turizm Eylem Planı
Düzce Tanıtım Filmi
TANITIM FİLMLERİ
YÜRÜYÜŞ PARKURLARI
TANITIM BROŞÜRÜ
İNANÇ TURİZMİ BROŞÜRÜ
SU YOLU BROŞÜRÜ
YAYLA TURİZMİ BROŞÜRÜ
YIĞILCA'DAN YEDİGÖLLER'E
ETNOGRAFİK KÜLTÜR ENVANTERİ
DENİZ TURİZMİ
RAFTİNG
OFF-ROAD
EKO-KÖY DADALI
DÜZCE'den YEDİGÖLLER'e
KÜTÜPHANELERİMİZ
KONURALP MÜZESİ
NEREDE KONAKLANIR
TÜRKİYE KÜLTÜR PORTALI
DOĞU MARMARA BÖLGE PLANI
KAMU HİZMETLERİ STANDART TABLOSU
SEYAHAT ACENTELERİ
ÖNEMLİ TELEFONLAR
BİLGİ EDİNME
LİNKLER
Madde Bağımlılığı İle Mücadele
Kültürel Detaylar - Yöre Mutfağı


Düzce,Türk kültürünün çeşitliliği açısından oldukça zengin; nüfüsu, Kafkas göçmenleri ve Doğu Karadeniz’den gelen ve yerleşik halktan oluşmuş bir Cumhuriyet şehrimizdir.

Akçakoca; melengüççeği, dardar pilavı, ısırgan yemeği ile ünlüdür ve balık çeşiti açısından da oldukça zengindir.

Yerli Türklerin; gözleme, kaymaklı ekmek tatlısı,

Karadenizlilerin; laz böreği, yoğurtlu mısır ekmeği, pancarlı pide, keşkeş,

Çerkezlerin; Çerkez tavuğu, lepsisi, mamursası, haluju meşhurdur.

Arnavutların; Arnavut ciğeri ve böreği,

Tatarların; şıl börek, göbete mantısı,

Muhacirlerin; katlama, sarıburma ve su böreği,

Boşnakların; Boşnak tatlısı,

Düzce köftesi, şıra, külbastı , kestane, fndık, dağçileği ve reçeli Düzce'ye gidince tadılması gereken yiyeceklerdendir.



© Copyright 2011 - T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı - Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sitemizdeki Yazı, Resim ve Haberlerin Her Hakkı Saklıdır. İzinsiz, Kaynak Gösterilmeden Kullanılamaz.