Banner1
ATATÜRK
2013-2018 Turizm Eylem Planı
Düzce Tanıtım Filmi
TANITIM FİLMLERİ
YÜRÜYÜŞ PARKURLARI
TANITIM BROŞÜRÜ
İNANÇ TURİZMİ BROŞÜRÜ
SU YOLU BROŞÜRÜ
YAYLA TURİZMİ BROŞÜRÜ
YIĞILCA'DAN YEDİGÖLLER'E
ETNOGRAFİK KÜLTÜR ENVANTERİ
DENİZ TURİZMİ
RAFTİNG
OFF-ROAD
EKO-KÖY DADALI
DÜZCE'den YEDİGÖLLER'e
KÜTÜPHANELERİMİZ
KONURALP MÜZESİ
NEREDE KONAKLANIR
TÜRKİYE KÜLTÜR PORTALI
DOĞU MARMARA BÖLGE PLANI
KAMU HİZMETLERİ STANDART TABLOSU
SEYAHAT ACENTELERİ
ÖNEMLİ TELEFONLAR
BİLGİ EDİNME
LİNKLER
Madde Bağımlılığı İle Mücadele
Akçakoca Yemek Kültürü


Akçakoca'da yemek kültürü oldukça zengin sayılır. Genel olarak üç guruba ayrılabilir. Çerkez ve Abhaza Kültürü, Karadeniz Kültürü ve Manav Türkleri Kültürlerine ait yemekler ağırlıklı olarak yapılıyor. Genel olarak bakıldığında kolay ve basit yemeklerin yapıldığı görülmektedir. Coğrafi şartların zorluğu ve tarımsal özellikler yemek kültürünün oluşmasında büyük rol oynamış.

Çerkez ve Abhaza Köylerinde Kafkasya’dan getirilen kültürün etkisi görülüyor. Abhaza otu olarak bilinen ot hemen her yemekte kullanılıyor. Bu otu göç sırasında beraberlerinde getirmişler ve sonrasında burada yetiştirmişler. Abhaza tuzu denilen ve yemeklere bir çeşit salçalı tuzlu ve Abhaza otu katkılı sos neredeyse tüm yemeklere, özellikle tavuk yemeklerine katılıyor.

Çerkez mantısı (haluj-suda pişen irice bir mantı çeşidi), çiğ börek,mısır unundan yaptıkları ve ekmek yerine yedikleri mamursa(üzerine sıcak haldeyken peynir katıyorlar) en önde gelen yemekler arasında. Bunun yanında Çerkez tavuğu, lepsi (bir tür tavuk yemeği) mutlaka bulunuyor. Neredeyse her yemekte ceviz kullanıyorlar.

Çerkez ve Abhaza peyniri eski üretim usulünde olmasa dahi geleneksel bir peynir çeşidi olarak günümüzde hala üretiliyor.

Karadeniz Kültürünün yöreye kazandırdığı mancar ( karalahana) yöreyi sarmış durumda. Tüm köylerde mancar baş tacı edilmiş. Mısır mancar ve fasulye Karadeniz Kültürü geleneksel mutfağının baş malzemeleri arasında sayılıyor. Mancarlı pide, fasulye içi ile pişirilen mancar tepelemesi, mancar dolması, yöreye özgü bir bitki çeşidi olan kaldirik kavurması, Laz böreği, halk arasında damat fındığı olarak bilinen şekerli fındık, fasülye yemeği ve mısır ekmeği başlıca yemekleri.

Manav Türkleri Kültürü yemeklerinde ise hamur işini ağırlıkta olduğu görülüyor. Hamur tatlısı olan Melengüçceği oldukça meşhurdur. Höşmelim veya Höşmerim un, su ve tereyağı ile yapılan bir çeşit tava böreği. Dartı veya tartı denilen süt kaymağı ile yapılan kahvaltılık geleneksel yemek kültüründe yer alıyor.










Dağ çileği


Ev yapımı çilek reçeli
viagra discount coupons read viagra manufacturer coupon 2016
















viagra discount coupons link viagra manufacturer coupon 2016


Hamsili pilav


Biberli bulamaç


Mancarlı pide




Kaldirik kavurması


Kara lahana sarması


Üzüm yaprağı sarması


Kaldirik kavurması


Melengüççeği tatlısı


Ev yapımı baklava


Cevizli tavuk ve fasülye ezme


Ev yapımı baklava


Çerkez ve Abaza peynirleri


Mısır ekmeği

viagra discount coupons go viagra manufacturer coupon 2016

Isırgan otu yemeği
viagra discount coupons go viagra manufacturer coupon 2016


Acıka


Laz böreği


Fındıklı ve ballı erişte

© Copyright 2011 - T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı - Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sitemizdeki Yazı, Resim ve Haberlerin Her Hakkı Saklıdır. İzinsiz, Kaynak Gösterilmeden Kullanılamaz.